Erhvervsklubben Sønderborg
Bilag 4 og 5
– Lækage til den uafhængige del af pressen

Peter Erik Hansen

Erhvervsklubben Sønderborg

Bilag 4 og 5 - Lækage til den uafhængige del af pressen

Noget er blevet lækket til pressen, og uheldigvis for Peter Erik Hansens venner er det ikke til JydskeVestkysten.

Det er derimod til SønderborgNyt, mediet som PEH ikke kan kontrollere - og som han har truet med at sagsøge.

Dagens bilag inkluderer en mail fra Erhvervsklubben Sønderborgs formand, hvor det afsløres, at noget er blevet lækket til pressen. Det er et mysterium, hvordan det er sket - men sjovt nok er den eneste omtale af denne sag dukket op i det ene medie i lokalområdet, som Peter Erik Hansen ikke kontrollerer.

Lækagen faldt dog ikke i god jord i erhvervsklubben. 

Formand Allan Schøne skrev:

”Erhvervsklubben Sønderborg er en åben klub. Men alene åben for medlemmerne og således ikke for offentligheden. Det er en klub, hvor der skal være rum for fortrolighed og debatter uden risiko for, at dette vil blive delt med offentligheden.”

Charles Ginnerskov skrev blandt andet følgende i hans svarmail:

”Er vi klar til at indføre nogle vedtægtsændringer, der dybest set kun kan have til formål at begrænse ytringsfriheden? Og er vi klar til at lade det ske, uden at der er mulighed for en åben debat. Netop når ytringsfriheden er på spil, virker det ekstra mistænkeligt, at man ønsker en anonym afstemning og vil haste den ekstraordinære generalforsamling igennem som en online begivenhed. Hvorfor haster det så meget, at begivenheden skal køres igennem midt i en Corona nedlukning?”


Læs hele dokumentationen på bilagene.

Bilag 4: (Formand Allan Schøne mail til CG)

Bilag 5: (CG Svar til Formanden for klubben)


Erhvervsklubben Sønderborg

Erhvervsklubben Sønderborg består af 55 medlemmer, som repræsenterer tunge private og offentlige virksomheder, der sikkert alle har en velformuleret politik omkring etik, moral og forholdet til ytringsfriheden.

Virksomheder som eksempelvis:

Danske Bank A/S, Sydbank A/S, Jyske Bank A/S, Danfoss A/S, Ramboll Group A/S, Broager Sparekasse, EY Danmark A/S, Larsen Strings A/S, Brdr. Ewers A/S, Danimex A/S, Eegholm A/S, Auto Lindvang A/S, OJ Electronics A/S, Home A/S, Swipbox International A/S, Advokathuset Muurholm og mange flere.

Desuden rummer klubben adskillige byrådsmedlemmer, et medlem der privat kommer sammen med Kongehuset og et folketingsmedlem (Ellen Trane Nørby (V)). Også Venstres nye kandidat til byrådet, Kjeld Stærk er medlem af erhvervsklubben.

Da partiet Venstre faktisk tilskrives en stor del af æren for, at vi har ytringsfrihed i Danmark, kan det undre, at ingen af de to Venstrepolitikere har ytret nogle input til debatten.

Initiativgruppen, der er ansvarlig for konflikten i Erhvervsklubben, udgøres af Claus Ewers, Torben Lindvang og Erik Damsgaard (OJ Electronics A/S).

Stor tak til dem for at skabe fokus på de nye tendenser i det, der engang var en klub med fokus på samarbejde, positiv synergi og vækst i Sønderborg.

Bag lukkede døre

Et kig i bakspejlet synes at indikere en mere tillukket stil i Erhvervsklubben Sønderborg. Under den forrige kommunalvalgkamp i 2017 var klubbens vælgermøde et åbent arrangement. I 2021 er det et lukket arrangement med inviterede gæster, tilmelding og en diskussion, der styres ud fra nogen i forvejen fastlagte emner.

Erhvervsklubben inviterer til vælgermøde | SønderborgNYT (sonderborgnyt.dk) 

(Opslaget har tidligere været bragt på vores Facebook side)


Læs mere her:

Læs også om optakten til sagen i Erhvervsklubben Sønderborg her:

Bilag 1, 2 og 3 - Klapjagten indledes - Claus Ewers, Torben Lindvang og Erik Damsgaard (OJ Electronics A/S)

Bilag 4 og 5 - Lækage til den uafhængige del af pressen - Allan Schøne

Bilag 6 - Åbent brev til alle medlemmer

Bilag 7 og 8 - Mangelfuldt referat - Claus Plum

Bilag 9 - epilog - Allan Schønes - Morten Kjær Hansen

Erhvervsklubben Sønderborg ønsker ikke omtale