Skattefusk?
AP Line A/S og
Shalimara Holding ApS 

AP Line A/S og Shalimara Holding ApS – Virksomhedslukninger 1 og 2 af 18

Årelange underskud - Millionyacht handlet for 1 krone - 2 tvangsopløsninger

Skatteeksperten og Venstrepolitikeren Peter Erik Hansen beklæder i dag 50 poster i erhvervslivet. Enten i direktion, i bestyrelse eller som ejer. Men han har også haft ledende roller i godt 40 nu opløste virksomheder. 18 af disse virksomhedslukninger er foregået i form af konkurs, likvidation eller tvangsopløsning. Vi kigger på nogle af de mest interessante.

Her kigger vi på tvangslukningerne af virksomhederne AP Line A/S og Shalimara Holding ApS, som var to af de selskaber, hvis primære aktiv var lystyachten Shalimara, der stadig ligger i Sønderborg Havn.

I 2005 trådte Peter Erik Hansen, Torben Lindvang og Ove Petersen ind i bestyrelsen for AP Line A/S. Samme år skete et ejerskifte, hvor Shalimara Holding ApS blev stiftet og blev moderselskab for AP Line A/S.

Både AP Line A/S og Shalimara Holding ApS blev tvangsopløst i 2017, da der ingen værdier var tilbage i selskaberne. Den dårlige økonomi skyldes delvist, at ejerne før tvangslukningen havde været så uheldige at komme til at sælge selskabets lystyacht (der i 2012 var vurderet til 12 millioner) for 1 krone.

Yachten blev solgt til det nyoprettede selskab Shalimara I/S - som havde Peter Erik Hansen, Ove Petersen og Egon Bruun som fuldt ansvarlige deltagere.

Dårlige- eller smarte forretningsfolk? Hvad tror du?


Kort om deltagerne:

Et kig på historikken hos de personer, der har haft ledende roller og ejerskab i selskabet, kunne give det indtryk, at den her beskrevne forretningsmodel er ren rutine for nogle af dem.

De er:


Åbne spørgsmål

Er der tale om skatteyderfinansierede hobbyvirksomheder?

Det er vel kun SKAT, der kan vurdere det. Har de gjort det?

Hvor mange af denne type konkurser og tvangslukninger skal der til for at få konkurskarantæne?

Flere af de nævnte personer er bestyrelsesmedlemmer i andre virksomheder. Betyder det, at disse virksomheder anser denne måde at drive forretning på som acceptabel adfærd, også i 2021?

Vi har kun kigget på disse erhvervsfolks danske aktiviteter. Flere af dem har omfattende aktiviteter uden for landets grænser. Der er altså nok at tage fat på, hvis man vil grave.

Hvorfor har JydskeVestkysten aldrig gravet i disse bunker af konkurser. Er det fordi, Peter Erik Hansen er bestyrelsesformand i mediehuset?


Acceptabel adfærd

Anne Honoré Østergaard (V) viderebragte i maj 2020 Peter Erik Hansens luftige anklager mod en anden lokal erhvervsdrivende til Skatteministeren.

Vi afventer spændt, om hun også i denne sag vil spørge, hvad der: "er acceptabel adfærd, og hvad ministeren mener der ville ske, hvis alle drev virksomhed som beskrevet her?"

https://www.ft.dk/samling/20191/spoergsmaal/s1311/index.htm


Læs mere om Peter Erik Hansen og Lystyachten her:

AP Line A/S

Shalimara Holding ApS

Skibsregister - Købesum 1,00 DKK


Læs mere om hovedpersonerne her: