Venstrepolitikeren Peter Erik Hansen bryder sig ikke om aktindsigt – 1

- det kan vi da godt forstå

Det er både arrogant og dumt af en lokalpolitiker, at bruge kommunens officielle e-mail som afsender, når han foretager handlinger, der både moralsk og juridisk er langt over stregen for acceptabel adfærd. Vi vidste godt at Peter Erik Hansen ikke brød sig om ytringsfriheden. Nu afslører han selv, at han ikke bryder sig om borgernes mulighed for aktindsigt.

Tidligere på året erfarede vi, at Peter Erik Hansen havde kontaktet Charles Ginnerskovs arbejdsgivere for at anmode dem om at presse CG til at lukke denne Facebook side. PEHs mails var fyldt med usandheder og havde det klare formål at miskreditere Charles Ginnerskov over for hans arbejdsgivere.

Da PEH havde brugt sin officielle Sønderborg Kommune e-mailadresse til at afsende disse henvendelser, bad vi naturligvis om aktindsigt i alle officielle mails fra Peter Erik Hansen, hvor Charles Ginnerskov eller Skansegården var nævnt.

Vi var ikke interesserede i Venstrepolitikerens eventuelle private mails eller Venstres hemmelige opskrift på succes - men kun i den korrespondance, der omhandlede Skansegårdssagen, som samme politiker gang på gang bragte op i byrådet, i folketingets spørgetid, på Facebooksiden Politik i Sønderborg og gennem artikler og læserbreve i JydskeVestkysten.

Kommunen afviste at give aktindsigt, selv om vores anmodning altså var meget relevant i denne sag. Det tydede på, at lokalpolitikeren både havde noget at skjule - og magtbeføjelser til at sætte aktindsigten ud af spil.

Det viste sig da også siden, at Peter Erik Hansen havde været meget ihærdig og havde kontaktet Charles Ginnerskovs arbejdsgivere gang på gang. Det er naturligvis umoralsk at bruge den slags metoder for at hindre ytringsfriheden, og måske er det også ulovligt?

I korrespondancen afslørede Peter Hansen desuden navnet på en anden prominent sønderjysk erhvervsmand, der havde brugt sin, ikke ubetydelige, indflydelse på at skaffe PEH taletid hos det multinationale selskabs bestyrelse. Spørgsmålet er: hvad er denne rigmands motivation for at involvere sig i en sag, der umiddelbart ikke vil kunne pynte på nogens omdømme.

Korrespondancen indikerede også, hvem der trækker i trådene i Sønderborg Erhvervsklub, hvor en gruppe af Peter Erik Hansens venner helt åbent har erklæret, at de arbejder på at få Charles Ginnerskov ekskluderet.

Aktindsigt – nej tak

Ganske kort tid efter vores anmodning om aktindsigt, lavede Peter Erik Hansen en post på sin Facebook side (Politik i Sønderborg), hvor han skriver at:

”Loven om aktindsigt er en ret borgerne har og som er med til at give gennemsigtighed. Det er desværre også en ret der bliver brugt og især misbrugt.”

Tror du på, at det er en tilfældighed?

Herunder finder du et link til opslaget, i hvilket lokalpolitikeren i øvrigt ikke finder megen opbakning til sin holdning. Se opslaget inden PEH sletter det. Det har han nemlig gjort med en del andre uheldige posts på Politik i Sønderborg.

Når man dummer sig, er det jo rart at kunne slette alle spor. Denne gang er det dog for sent.