Bilag 9 - Ytringsfriheden og den offentlige debat

I dette brev til Ankestyrelsen skriver advokat Jacob Fabritius de Tengnagel at: ” Anvendelsen af de pågældende fotos er i det hele sket som led i en debat i forbindelse med min klients muligheder for at nedrive den såkaldte Skansegården og bygge et nyt hus på ejendommen, og hvor Venstre i byrådet i Sønderborg med Peter Hansen (V) i spidsen har været skarpe modstandere heraf, som har givet anledning til meningsudvekslinger af forskellige art i den offentlige debat.

Det er den debat, og dermed min klients ytringsfrihed som Sønderborg Kommune under påberåbelse af ophavsret nu forsøger at stække, og hvor det særligt sker på foranledning af de tre Venstre byrådspolitikere.”

Derfor skal du betale!

Venstres nye byrådskandidat, Kjeld Stærk påpegede for nylig, i et debatindlæg i JydskeVestkysten, blandt andet at:

”Administrationsomkostningerne i Sønderborg Kommune hører til blandt landets højeste i forhold til kommunens størrelse.”

Kan det være en medvirkende årsag til omkostningerne, at Venstres egne byrådsmedlemmer bruger administrationen til private korstog? Eksempelvis den årelange kamp mod Skansegården?

I dokumentationen her viser vi, at Peter Erik Hansen var i stand til at aktivere hele Sønderborg kommunes administration og dyre eksterne jurister blot på en henvendelse om, at han var fornærmet over, at vi her på siden havde brugt et af Sønderborg Kommunes officielle pressefotos.

Sagen beskæftigede embedsmænd og jurister i mere end et halvt år, før Kommunen erkendte, at der ikke var nogen sag. Lige nu behandles den af ankestyrelsen, så taxameteret tæller stadig.

Administrationsomkostningerne og advokatomkostningerne er allerede løbet op i mange hundrede tusinde kroner - som du, som skatteborger, skal medfinansiere. Husk at takke Peter Erik Hansen og Venstre for det.

Der er hundredvis af bilag. Vi har håndplukket nogle af de mest interessante, som vi deler med dig den kommende tid.

Bilag 9 - Ytringsfriheden og den offentlige debat_.PDF