Kommunen bekræfter, at værdiansættelsen af parkeringshusets grund var 0 kr.
Det ser ud til, at der gælder særlige priser, når Peter Hansens venner handler hos kommunen. Kommunen erhvervede selv grunden som led i en større ejendomshandel tilbage i 2014 for omkring 8 millioner kr.
Ifølge kommunens jurister:
"Vedrørende det samlede regnskab for opførelsesomkostningerne er dette fremlagt. Dog indgår købet af grunden ikke i dette regnskab, idet det er alment kendt, at Sønderborg Kommune anskaffede Kasernen i 2014, og derfor betragtes grundkøbet ikke som en del af opførelsesomkostningerne. Dette gælder ligeledes for udgifter til tilslutning, som muligvis er afholdt på et andet tidspunkt end opførelsen af parkeringshuset."
Dette kontrasterer med nabogrundene, som er vurderet til millioner af kroner, hvoraf flere ejes af den samme fond, der fik lov til at købe uden at en offentlig vurdering var tilgængelig.
Desværre er aktindsigten blevet afvist for en række centrale dokumenter, der kunne have givet indsigt i, hvorfor kommunen hurtigt besluttede at sælge parkeringshuset.
Yderligere spørgsmål, som en aktindsigt kunne have afklaret, omhandler, hvorfor følgende elementer også er vurderet til 0 kr:
- Projekteringen af projektet, herunder kommunens medarbejderes arbejde,
- Udstyr til parkeringshuset såsom opladere og skilte,
- Værdien af tilslutningsafgifter for grunden,
- Omkostninger ved tilretning af veje omkring bygningen.
Kommunens jurister viser begrænset interesse for at svare på spørgsmål, de finder ubekvemme. Når der stilles direkte spørgsmål, gives ofte vage eller uafklarede svar.
Nogle af de direkte spørgsmål inkluderer:
Anmodning om at se salgskontrakten for parkeringshuset
Anmodning om at se ibrugtagningstilladelsen for parkeringshuset
Anmodning om at se vurderinger foretaget af eksterne parter før salget
Spørgsmål om byggeriet er godkendt til brug af handicapbusser
Spørgsmål om eventuelle foræringer af parkeringspladser til Fonden ved biblioteket
Spørgsmål om byggeriets færdigmelding
Disse og flere andre spørgsmål besvares med generelle bemærkninger om sagsbehandlingstid og kompleksiteten i at koordinere svar fra forskellige afdelinger og personer, men de konkrete svar udebliver.
Ingen kommentar er modtaget fra Fonden, forvaltningen, Venstre og Dansk Folkeparti. Trods Jyske Vestkystens omfattende dækning af parkeringsproblemer i Sønderborg, er det overraskende, at de har valgt ikke at dække denne sag.
Dette rejser spørgsmål vedrørende deres redaktionelle beslutninger, især i betragtning af, at Peter Hansen, bestyrelsesformand for Jysk Fynske Medier, tidligere har haft politiske hverv i Sønderborg Kommune.
Dette synes dog at stemme overens med Jørn Mads Clausens, ejeren af Danfoss, tidligere bemærkelsesværdige diskretion i forbindelse med brugen af whistleblower-ordningen.
I sidste ende ser det ud til, at meget forbliver det samme i Sønderborg.