Vurdering fra EY

Anklager Peter Erik Hansen (V) et af landets største revisionsfirmaer EY (en del af Ernst & Young Global Limited) for medansvar for skattefusk? 

Helt konkret handler det om, at Venstrepolitikeren Peter Erik Hansen ikke anerkendte, at handlen med Skansegården var foregået helt efter bogen. Han udtalte dengang til JydskeVestkysten: ”Jeg vil sige, at sådan som jeg har fået det beskrevet, hedder det måske nok maskeret udlodning eller formueforskydning. Men ude i Ragebøl kalder vi det skattefusk - eller en kreativ skattefinte.”

Peter Erik Hansen har gennem en lang erhvervskarriere vist, at han er en virkelig kreativ skatteekspert, mens Skansegårdens ejer Charles Ginnerskov ikke har megen erfaring med skat eller kreative finter.

Derfor valgte CG at få nogle af landets dygtigste og mest velrenommerede fagfolk til at vurdere handlen for at undgå misforståelser. EY er kendt for at have nogle af branchens bedste specialister.

Peter Erik Hansen lader dog til at mene, at han er endnu dygtigere, når han udtaler sig til JydskeVestkysten (mediet hvor han er bestyrelsesformand). Specielt med Peter Erik Hansens egen erhvervshistorik i mente, undrer hans udtalelse os en hel del.

Se uddrag at det Memo som EY lavede, inden handlen med Skansegården blev gennemført:

EY 2.pdf