Røverhistorie fra Venstre stjæler billedet fra både Genforeningsdagen og Statsministerens besøg

Kan et udokumenteret angreb på en lokal erhvervsmand virkelig være mere interessant end eksempelvis Statsminister Mette Frederiksens besøg på Dybbøl Banke til 100-års fejringen af Genforeningsdagen?

Er der forskel på en trussel og en venlig vejledning?

Kan man som Venstrepolitiker opføre sig så dumt, at JydskeVestkysten ikke bakker en op?

Få svaret på disse spørgsmål herunder. 

Der er et stort spring fra at lufte negative personlige holdninger om en sag eller en person – til uretmæssigt at anklage nogen for kriminel adfærd. Det sidste er både etisk og juridisk at gå over stregen, selv for en lokalpolitiker.

Det var ikke desto mindre, hvad Peter Hansen (V) gjorde, da han anklagede Skansegårdens ejer for at udøve skattefusk. Det hører med til historien, at Peter Hansen kom med anklagen, efter at han var blevet nedstemt i Sønderborg Byråd i Skansegård-sagen – og tydeligvis var en smule indebrændt og frustreret.

Alligevel blev påstanden kritikløst videreformidlet af det heftigt mediestøttede JydskeVestkysten – hvis symbiotiske parløb med Venstre er så velkoordineret, at det til tider kan være svært at afgøre hvem af dem, der støber kuglerne.


En venlig juridisk vejledning

Under alle omstændigheder fandt advokat Rene Offersen det nødvendigt, at oplyse Peter Hansen om, at han rent juridisk bevægede sig på gyngende grund.

Det var en venlig vejledning, og tonen var på ingen måde truende. Advokaten forklarede på diplomatisk vis Peter Hansen, at hans udtalelser var: ”...æreskrænkende i strid med Straffelovens § 267, da de egnede til at nedsætte min klient i sine medborgeres agtelse.”

Han nævnte også de eventuelle følger for Peter Hansen:

”De må i al fald forvente, at injuriesag bliver anlagt, hvis De gentager æreskrænkelserne eller fremsætter andre strafbare æreskrænkelser.”

Når et barn opfører sig urimeligt, er man nødt til at forklare det, at dets adfærd er uhensigtsmæssig – og at en manglende adfærdsændring kan få konsekvenser. Det var lige præcis en sådan vejledning, Rene Offersen gav. Helt almindelig beroligelse af et barn, der har tabt sutten.


Ryd forsiden!

Peter Hansen bad vennerne på JV om hjælp, og nødråbet blev hørt; Lokalredaktør Halldor Henriksen viste endnu engang, at han altid er klar til at give avisens bestyrelsesmedlem en hjælpende hånd – også selv om det koster en smule på det etiske barometer.

Det førte til en forsidehistorie i JydskeVestkysten Sønderborg. Den fik den fængende overskrift: ”Skansegården truer V-profil med retssag.” Historien fortalte ikke, at der var dokumentation fra både ejendomsmæglere og skatteeksperter, der afviste Peter Hansen og JVs friske gætterier.

Det mest tankevækkende er dog, at historien blev bragt tirsdag den 16. juni. Dagen før (mandag den 15. juni) havde de landsdækkende TV-kanaler samt et kæmpe opbud af journalister fra hele landet været i Sønderjylland for at dække 100-års fejringen af Genforeningsdagen. Som en del af fejringen, havde Statsminister Mette Frederiksen været taler ved et arrangement på Dybbøl Banke ved Sønderborg.

Alligevel var det en ret ligegyldig historie om den stakkels forfulgte Venstre-politiker, der stjal forsiden, mens Statsministeren måtte se sig henvist til en omtale på side 3.

Prioriteringen siger en del om, hvor vigtig forfølgelsen af Skansegårdens ejer er – både for Venstre og JydskeVestkysten / Jysk Fynske Medier.

Var der nogen, der nævnte ordet: Proportionssans?

Du kan læse JV-artiklen her

(Opslaget har tidligere været bragt på vores Facebook side)