Er konkursryttere velkomne i Venstre?

Det liberale menneskesyn bygger på tanken om, at ethvert menneske har ret til ansvar for sit eget liv. Altså at mennesket trives bedst i frihed under ansvar. Disse smukke tanker er hentet fra Venstres website.

Men, hvordan ser det ud med friheden og ansvarligheden i virkeligheden? Hvad mener Venstre eksempelvis om konkursrytteri, undertrykkelse af ytringsfriheden, magtmisbrug og levebrødspolitikere, der prioriterer sig selv først og vælgerne et pænt stykke længere nede ad rangstigen.

Vi er ærlig talt meget i tvivl. Derfor har vi formuleret 6 skarpe spørgsmål til Venstres byrådskandidater. Vi håber, at deres svar kan gøre os alle klogere på, hvor krydset skal placeres til kommunalvalget.


Høj bølgegang og masser af vraggods
Bølgerne er gået højt i Sønderborg i de seneste måneder. Vi har på denne side sat fokus på nogle bekymrende sammenhænge mellem en klike af (måske lidt for kreative) erhvervsfolk, politikere og medier. Historier om smarte playboys, der leger med jetfly og lystyachts, og som har stor erfaring i konkurser og komplicerede selskabsopbygninger.

De omfattende afsløringer har engageret Facebookbrugere fra hele landet. Vi har fortalt, hvordan vi oplever forholdene i Sønderborg (og på Als i lidt bredere forstand), men de mange kommentarer fra vores læsere tyder på, at det vi beskriver foregår over hele landet.

Med kommunalvalget nært forestående er det naturligvis relevant at stille nogle spørgsmål til de opstillede politikere. Bare sådan for at få et fornemmelse af deres holdning til nogle af de fundamentale grundpiller i vores demokrati.

Da Venstre, især gennem lokalpolitikeren Peter Erik Hansen, har haft en central rolle i rigtig mange af de sager, vi har beskæftiget os med her på siden, har vi fundet et par spørgsmål, som vi gerne vil stille til Venstres byrådskandidater. Især kunne det være interessant at høre Venstres borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby svar på følgende spørgsmål:


Seks skarpe spørgsmål til Venstres byrådskandidater

Spørgehjørnet er åbent
Vi har naturligvis mange andre spørgsmål, der trænger sig på, men disse afspejler den undren, vi har følt undervejs i vores arbejde med artiklerne til denne Facebook-side.

Hvis du som læser har supplerende spørgsmål til Venstre, så smid en kommentar i tråden herunder. Da de fleste af spørgsmålene er relevante uanset geografi, vil det være fint, hvis du sørger for at tagge dine lokale Venstrekandidater.