Anmelder Sønderborg Kommune Danfoss Fonden til politiet?
Foto: Sønderborg kommune
Sønderborg-mysteriet: Når private vipper omkostninger til borgerne. Brosten, rundkørsler og det, der ligner politisk stilhed i Sønderborg...
Baggrund:
Sønderborg Kommune nægtede Danfoss Fonden tilladelse til at fjerne brosten og erstatte dem med moderne materialer, men Fonden fortsatte alligevel. Kommunen gav dem et år til at udbedre fejlen med en deadline den 1. maj 2024, men arbejdet er stadig ikke begyndt. Kommunen har truet med dagsbøder og politianmeldelse, men vil det ske?
Interessante fakta:
Nye veje, gamle taktikker: Danfoss Fonden har ikke spildt tid. De har fået kommunen til at overtage ansvaret for den brostensbelagte vej gennem forvaltningen, takket være hjælp fra Venstre. Så nu er vedligeholdelse, snerydning og andre omkostninger overført til kommunens borgere.
Modstridende behandling: Flere sommerhusejere i Sønderborg har fået overdraget veje til vedligeholdelse fra kommunen, men ikke Danfoss Fonden. Hvad er årsagen til denne forskelsbehandling?
Uden udbud:
Kommunen er i fuld gang med at renovere vejen ved Danfoss Fondens ejendom i ugevis, uden at det ser ud, som om opgaven har været i udbud til andre anlægsfirmaer. Er det kommunen, der udfører arbejdet, eller er det blevet udbudt bag lukkede døre? Eller er kommunen bare de mest effektive til at løse opgaven?
Silence is golden:
Lokale politikere og pressen har været tavse om situationen. Selv Peter Hansen, der ledte os på sporet af dette, forholder sig stille. Hvorfor?
Spørgsmål, vi stiller os selv:
Hvordan kan en privat aktør tilsyneladende have så meget indflydelse på kommunens beslutninger?
Hvorfor har kommunen overtaget vejen (og alle omkostninger) uden nogen offentlig debat?
Hvorfor er lokale medier og politikere tavse om dette?
Læs brevet, kommunen sendte til Danfoss Fonden, og stil spørgsmålene, der trænger til at blive stillet i Sønderborg!
"Hvis I ikke overholder påbuddet i denne afgørelse, vil vi overgive sagen til politiet til strafferetlig behandling. Der kan i givet fald blive tale om idømmelse af bødestraf efter planlovens § 64, stk. 1, nr. 1 og nr. 4. I kan også blive idømt tvangsbøder, indtil forholdet er bragt i orden jævnfør retsplejelovens § 997, stk. 3. Tvangsbøder er bøder, der forfalder løbende, for eksempel hver uge."