David mod Goliat – nok er nok

Mediegigants formand miskrediterer uafhængigt lokalmedie

Vi har i et tidligere indlæg på denne side vist, hvordan JydskeVestkysten/Jysk Fynske Medier koncernens bestyrelsesformand Peter Erik Hansen havde truet lokalmediet SønderborgNYT med en retssag, fordi vi her på siden havde anvendt et af de fotos, som SønderborgNYT stiller frit til rådighed for alle i lokalområdet.

At bestyrelsesformanden for JydskeVestkysten/Jysk Fynske Medier (et stort mediehus med mere end 1000 ansatte) forsøger at intimidere et mindre uafhængigt lokalmedie med 2 ansatte, viser ikke kun arrogance, men også mangel på proportionssans.

Retssagen udeblev, men Peter Erik Hansen bærer åbenbart stadig nag. Da han i en direkte mailkorrespondance forsøgte at miskreditere Charles Ginnerskov over for dennes arbejdsgivere, brugte han igen muligheden for at drage SønderborgNyt ind i sagen. Nu blot med en anden vinkel.

Det er nu blevet for meget for Michael Kjær, ansvarshavende- og administrerende direktør på SønderborgNYT - og oplevelsen har motiveret ham til at sende et brev til Peter Erik Hansen, hvor han blandt andet skriver:

”Jeg har tidligere meddelt dig – og i øvrigt også Charles Ginnerskov – at hverken jeg, Ole Kæhler eller SønderborgNYT ønsker at være en del af - eller part i - den igangværende ’konflikt’ mellem dig og Charles Ginnerskov – det må I selv ligge og rode med.

Men når du benytter SønderborgNYT og – efter min mening og vurdering – miskrediterer vores forretning og hæderlighed, bliver jeg nødt til at bede dig stoppe med dette omgående.”

”Når vi som SønderborgNYT redaktionelt dækker offentlige arrangementer – og hvor du også deltager - er vi som medie i vores gode ret til at tage alle de billeder og videoer af dig som vi ønsker – særligt i din egenskab af byrådspolitiker.

Jeg skal derfor bede dig undlade at ’overfuse’ SønderborgNYTs journalist Ole Kæhler, når han er retmæssigt på en skrivende opgave med sit kamera og jeg tænker, at du har stor forståelse for pressens frie arbejde i din egenskab af bestyrelsesformand for en af Danmarks største mediekoncerner, Jysk Fynske Medier.”

Historien falder fint ind i serien af begivenheder, der anskueliggør, at man risikerer ubehageligheder, hvis man kommer på tværs af Venstrepolitikeren.

Vi har fået tilsendt en kopi af brevet, da Charles Ginnerskov er part i konflikten. Derfor kan du læse med: