Erhvervsklubben Sønderborg 
Bilag 9
– Epilog 

Peter Erik Hansen

Erhvervsklubben Sønderborg – Bilag 9 - epilog

Her får du en lille efterskrift til vores serie af dokumentation om de hidtil skjulte aktiviteter i Erhvervsklubben Sønderborg. I dette bilag danser Morten Kjær Hansen, på vegne af bestyrelsen for Erhvervsklubben Sønderborg, let og elegant uden om dramatikken på generalforsamlingen. Han forsikrer faktisk, at alt er gået rigtigt til.

Det klinger lige så hult som, den nu afgåede formand, Allan Schønes tidligere udmeldinger, og derfor er det måske på sin plads at kigge lidt nærmere på Morten Kjær Hansens netværk.

MKH er CEO i virksomheden Eegholm A/S, og han er faktisk manden, der inviterede Charles Ginnerskov ind i erhvervsklubben. Det skete for nogle år siden, da Eegholm var ejet af Erling Duus. Dengang var Morten Kjær Hansen tydeligvis positiv indstillet over for Charles Ginnerskov.

I mellemtiden har Claus Ewers købt sig ind i Eegholm A/S - og er derfor reelt blevet Mortens chef. Du husker måske, at Claus Ewers var en af de tre initiativtagere bag den ufine manøvre i erhvervsklubben.

Han er også en af Peter Erik Hansens faste samarbejdspartnere, og de to er forbundet i ikke mindre end 11 virksomheder. Eksempelvis sidder Peter Erik Hansen, sammen med Claus Ewers, i bestyrelsen i Eegholm A/S. I dette tilfælde er det sikkert meget bekvemt for Ewers og Hansen at have Morten Kjær Hansen placeret centralt i Erhvervsklubben Sønderborg.

I øvrigt er der allerede et medlem, der er flygtet fra erhvervsklubben. Måske var det vanskeligt foreneligt den ene dag at spise middag med dronningen og den næste dag være involveret i aktiviteter i erhvervsklubben, som kunne tolkes som værende på kant med grundloven. 

Spørgsmålet er, om der er andre der følger trop.

Charles Ginnerskov melder sig ikke ud. Det behøver han ikke, da Peter Erik Hansen og hans venner allerede har besluttet, at han skal smides ud! Og det bliver jo også en god historie til den tid.


Bilag 9

Erhvervsklubben Sønderborg

Erhvervsklubben Sønderborg består af 55 medlemmer, som repræsenterer tunge private og offentlige virksomheder, der sikkert alle har en velformuleret politik omkring etik, moral og forholdet til ytringsfriheden.

Virksomheder som eksempelvis:

Danske Bank A/S, Sydbank A/S, Jyske Bank A/S, Danfoss A/S, Ramboll Group A/S, Broager Sparekasse, EY Danmark A/S, Larsen Strings A/S, Brdr. Ewers A/S, Danimex A/S, Eegholm A/S, Auto Lindvang A/S, OJ Electronics A/S, Home A/S, Swipbox International A/S, Advokathuset Muurholm og mange flere.

Desuden rummer klubben adskillige byrådsmedlemmer, et folketingsmedlem (Ellen Trane Nørby (V)). Også Venstres nye kandidat til byrådet, Kjeld Stærk er medlem af erhvervsklubben.

Da partiet Venstre faktisk tilskrives en stor del af æren for, at vi har ytringsfrihed i Danmark, kan det undre, at ingen af de to Venstrepolitikere har ytret nogle input til debatten.

Initiativgruppen, der er ansvarlig for konflikten i Erhvervsklubben, udgøres af Claus Ewers, Torben Lindvang og Erik Damsgaard (OJ Electronics A/S).

Stor tak til dem for at skabe fokus på de nye tendenser i det, der engang var en klub med fokus på samarbejde, positiv synergi og vækst i Sønderborg.

(Opslaget har tidligere været bragt på vores Facebook side)