Udøver Venstrepolitiker magtmisbrug for dine skattekroner? 

Da den sønderjyske iværksætter Charles Ginnerskov købte Skansegården, en misligholdt ejendom på Dybbøl Banke ved Sønderborg, startede balladen. Den lokale magtelite havde åbenbart ønsket en anden køber, og Venstrepolitikeren Peter Erik Hansen startede, med fuld opbakning fra Venstre og JydskeVestkysten, en kampagne mod Skansegården og dens nye ejer.

Faktisk skrev det heftigt mediestøttede JydskeVestkysten et halvt hundrede negative indlæg om Skansegården og Charles Ginnerskov, før vi tog til genmæle. Både daværende lokalredaktør Halldor Henriksen og chefredaktør Mads Sandemann deltog aktivt i den debat.

Da Peter Erik Hansen optrappede konflikten ved, gennem JydskeVestkysten (et medie han selv er bestyrelsesformand i), at kalde Skansegårdens ejer for skattefusker – blev denne side en nødvendighed for at kunne imødekomme de mange angreb.

Derfor skrev vi en stribe artikler, der satte fokus på Peter Erik Hansens - og partiet Venstres aktiviteter. Primært med fokus på den manglende sammenhæng i PEH’s og partiets holdning i sagen om Skansegården, der var stik mod deres holdning i hundredvis af sammenlignelige bevarings- og nedrivningssager i landsdelen.

Vi kiggede også på, hvilke kompetencer Peter Erik Hansen havde, der gav ham så stor indsigt i skattesager.

Tilsyneladende ubegrænsede magtbeføjelser

De nævnte artikler var genstand for en del interesse, ikke mindst blandt andre, der havde haft tilsvarende oplevelser med både politikeren og hans mediehus. Alligevel blev vi nødsaget til at stoppe aktiviteterne for en stund.

Da vi tog til genmæle mod nævnte lokalpolitiker og hans magtfulde venner, begyndte ubehagelighederne nemlig meget hurtigt at hobe sig op. Falske anklager blev daglig rutine. Det samme gjorde pression mod Charles Ginnerskovs arbejdsgivere, pression mod samarbejdsforbindelser og bagtalelse samt angreb gennem erhvervsnetværk og et politisk styret mediehus.

Det mest ubehagelige tiltag i den kampagne var Peter Erik Hansens direkte mails til Charles Ginnerskovs arbejdsgiver. Her forsøgte han, ved hjælp af en anden højt profileret sønderjysk erhvervsmand, at miskreditere Charles Ginnerskov og presse dennes arbejdsgiver til at give CG mundkurv på. Heldigvis har CG en god arbejdsgiver, der tror på ytringsfriheden og ikke lægger under for den slags pression.

Samtidig udnyttede magteliten omkring PEH både ordensmagten, skattemyndighederne, Kommunens forvaltning samt alle de juridiske smuthuller, der fandtes for at kvæle denne Facebook-side. Selv Skatteministeren måtte svare på en ligegyldig forespørgsel i Folketingets spørgetid. Faktisk fik Peter Erik Hansens mange pressionsmidler en kendt landspolitiker, som samtidig blev afsløret i udemokratisk adfærd og magtmisbrug, til at ligne en ren søndagsskoledreng.

Begravet i uberettigede anklager og trusler om sagsanlæg

Peter Erik Hansen begravede os ganske enkelt i både trusler om sagsanlæg og regulære anmeldelser. Hvis man skal se positivt på det, har det givet fast arbejde til en hær af både medarbejdere i den offentlige sektor samt jurister på begge sider af konflikten. Minussiden er, at en stor del af deres arbejdstimer skal finansieres af dine skattekroner.

Ingen af nævnte anklager havde, ifølge landets førende jurister, en jordisk chance for at føre til domsfældelse. Men, det var heller ikke meningen. De skulle blot aflede opmærksomheden fra anklagerens egne aktiviteter og sikkert også hans parti Venstres, indtil valgkampen er overstået til november. Derefter kunne anklagerne trækkes tilbage. Desværre for Peter Erik Hansen er alle anklagerne allerede blevet frafaldet, efter at juristerne har kigget på dem.

Nyt angreb – og genfundet motivation

De mange angreb betød dog, at vi for en stund måtte indstille udsendelsen af nyt materiale, mens advokaterne gennemgik de mange anklageskrifter, kløede sig i nakken og rystede på hovedet. Faktisk havde vi ikke noget stort ønske om at fortsætte konflikten, men det havde Peter Hansen og hans venner.

Et overraskende personangreb i Sønderborg Erhvervsklub i slutningen af maj gav faktisk al den motivation, der skulle til for at fortsætte de informative indlæg her på siden, trods modvinden.

Tak til de tre trofaste PEH-støtter, erhvervsfolkene Claus Ewers (Brdr. Ewers A/S), Torben Lindvang (Brugtvogns- & Volvo -forhandler) og Erik Damsgaard (O.J. Electronics A/S), for den motivation, og naturligvis til dukkeføreren selv, Venstrepolitikeren og bestyrelsesformanden i Jysk Fynske Medier/JydskeVestkysten, Peter Erik Hansen for at have trukket i trådene.

Det bliver et varmt efterår!

I de kommende måneder giver vi dig igen indblik i, hvad der sker, når politik, medier, penge, juridiske smuthuller og magt blandes i en cocktail, der har det formål at begrænse ytringsfriheden – sikkert især mens kommunalvalgkampen pågår.

Følg med… og læs mere om lokalpolitikeren, der har nogle kompetencer, der gør ham til en eftertragtet herre i erhvervslivet, hvis man skal dømme ud fra hans utallige bestyrelsesposter i både private og offentlige virksomheder. Udefra er det svært at se, hvilke spidskompetencer, der er skyld i populariteten.

Han har dog tilsyneladende derudover været i stand til at have en livslang lukrativ erhvervskarriere med mange forskellige virksomheder – uden at betale nævneværdige beløb i selskabsskat. Forbløffende nok har medierne og skattemyndighederne aldrig gravet dybere i det forhold.

Trods en endeløs række af konkurser og tvangslukninger, er både Peter Erik Hansens partifæller og hans forretningsforbindelser åbenbart klar til at følge ham hele vejen – måske også ud over kanten?

Vi håber, du har lyst til at følge med i den historie.

Mere info:

Peter Erik Hansen forvalter blandt andet Claus Ewers’ investeringer i Ukraine. På dette link kan du se, hvor godt det går: