Stuehus er opført i år 1780
– Nedrivningstilladelse givet

Krusåvej 11b, 6300 Gråsten

Endnu en nedrivningstilladelse til en bevaringsværdig ejendom.

Ejendommens stuehus var registreret med en bevaringsværdi på 4 ifølge SAVE-skalaen, hvilket betyder, at den er omfattet af § 18 i Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. 

Fra ejendommen er der udsigt mod Flensborg Fjord.

Kommunens forvaltning skrev følgende om ejendommen: ”Stuehuset er udført med en lav detaljeringsgrad i den klassicistiske stilperiode. Det fremstår hvidpudset med en sort kampestenssokkel og saddeltag med høj tagrejsning, som er udført i bølgeeternitplader. Facaderne er taktfaste og med en lav højde, hvor en dør med originale detaljer er med til at understrege stilperioden.”

Der blev givet tilladelse til nedrivning. I stil med hundredevis af tilsvarende sager om nedrivning af bevaringsværdige bygninger var der ingen protester fra Venstres og DFs repræsentanter i Teknik og Miljøudvalget. Sagen fangede heller ikke JydskeVestkystens interesse.

Venstres og DFs holdning til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme har været helt konsekvent i alle sager - bortset fra sagen der omhandlede Skansegården. Her gennemtvang de en afstemning i byrådet for at forhindre en nedrivningstilladelse. De har aldrig faglig begrundet hvorfor.