Dybbølstrand 2, 6400 Sønderborg – Inden for Dybbøl-fredningen

Foråret er en fantastisk tid. Nyt løv spirer frem. Sol og varme virker opløftende, og helt ude ved kysten er en af Skansegårdens nærmeste naboer i gang med at opføre et nyt hus på adressen Dybbølstrand 2, 6400 Sønderborg.

Inden for Dybbøl-fredningen er der givet tilladelse til nedrivning af tidligere bygning samt opførelse af nyt fantastisk flot sommerhus.

Huset ligger i nærheden af Gendarmstien, inden for kystbeskyttelseslinjen, og ved siden af Skansen, som der er frit udsyn til.

Lige her, midt i den smukke kystnatur, har Sønderborg Kommune givet bygherre lov til at opføre en moderne ejendom helt ude ved strandkanten. Ejendommen udnytter, med store glaspartier ud mod havet, den unikke placering optimalt.

Der er ikke så meget ”1864” over det nye byggeri, og det lader ikke til, at Fredningsnævnet har krævet Museum Sønderjyllands kompetencer ind over i denne sag, som man har i Skansegårdens tilfælde.

Endnu en gang anskueliggør de markante forskelle i processen omkring de to sager, at det bestemt ikke er ligegyldigt, hvem der ansøger hos Sønderborg Kommune. Vi indrømmer gerne, at vi ville ønske, at vi havde haft samme sagsbehandler på vores sag.

Samtidig noterer vi, at hverken den tidligere borgmesterkandidat eller JydskeVestkysten har brugt voldsom stor energi og tid på at bringe fokus på denne byggesag.

Uanset hvad, ønsker vi ejeren stort tillykke med byggeriet. Det bliver utrolig flot.