Det er dumt at spille højt spil med dårlige kort på hånden… – særligt hvis man er en dårlig taber

Den 27. maj vedtog et overvældende flertal i Sønderborg byråd at støtte op om forvaltningens anbefaling og sige ja til en nedrivningstilladelse for Skansegården.

Den demokratiske afgørelse var baseret på dokumentation fra diverse fagfolk og burde have sat punktum for en sag, der har fyldt en del i medierne i det sønderjyske i langt over et år.

Charles Ginnerskov, den nye ejer af Skansegården, vandt. Venstre og DF tabte. Resultatet var baseret på veldokumenterede fakta. Klar information, som heldigvis fik lov til at være afgørende for flertallets beslutning – selvom Venstre blandt andet gennem deres nære samarbejdspartner, JydskeVestkysten, prøvede at forvirre billedet med mange forskellige kreative virkemidler helt op til de sidste minutter før afgørelsen.

En anden taber var JydskeVestkystens lokalredaktør Halldor Henriksen, som tidligere havde stemplet netop den dokumentation, som afgørelsen hvilede på, som fake news.

Et af de mindre tiltalende udspil fra JydskeVestkysten og Venstre var et forsøg på at miskreditere Charles Ginnerskov, ved at antyde, at han var skattesvindler. Det skete dagen før byrådsmødet og viste med al tydelighed, det som havde været tydeligt i flere uger: at Venstre var løbet tør for saglige argumenter. Det viste også, at de havde mistet fokus på bolden, og nu gik direkte efter manden.

Historien, som er uden hold i virkeligheden, blev, ganske som mange andre angreb på Skansegårdens ejer, bragt i JydskeVestkysten.

Få dage efter dette udspil, understregede Chefredaktør Mads Sandemann endnu engang, at det faktum, at Venstres gruppeformand Peter Hansen er næstformand i Jysk Fynske Mediers bestyrelse, ikke farver avisens redaktionelle linje. Faktisk var det budskab så vigtigt, at det blev formidlet via mail til alle avisens abonnenter.

Set udefra virker det, som om virkeligheden er en anden. Derfor er der næppe tvivl om, at mediets abonnenter, der må formodes at dække en stor del af det politiske spektrum, kan forvente meget mere selvfinansieret propaganda for Venstre.

Der er i skrivende stund allerede kommet adskillige artikler om Skansegården og Charles Ginnerskov, siden afgørelsen faldt i sidste uge - og bunken vokser stadig. Vi er trætte af sagen. Det er du sikkert også, men den ser ikke ud til at få lov til at dø foreløbig.

Venstre i Sønderborg tabte ikke denne sag på grund af mystiske politiske konspirationer, men på grund af manglende argumenter… og inkompetent ledelse. Alligevel ser det ud til at Venstre, også landspolitisk, vil forsøge at bruge sagen til egen vinding.

Det mest interessante spørgsmål er: Er det overhovedet muligt for Peter Hansen og Venstre, at opfinde konspirationsteorier, der er så langt ude - at JydskeVestkysten ikke kritikløst videreformidler dem?