Danfoss i etisk blæst

Gennem flere artikler har vi på denne side dokumenteret, at Danfoss-ejer Jørgen Mads Clausen har udvist både dårlig dømmekraft og tvivlsom etik og moral. Eksempelvis i forbindelse med Whistleblower-sagen, de falske anklager og pressionen mod Charles Ginnerskovs arbejdsgivere - hvilket i øvrigt foregik i et uskønt parløb med den tidligere Venstrepolitiker, nuværende bestyrelsesformand i JydskeVestkysten og særdeles erfarne konkursrytter Peter Hansen.

Jørgen Mads Clausen sad også stadig i formandsstolen i Danfoss, da de omdiskuterede mulige brud på handelsembargoen mod Putins russiske krigsmaskine fandt sted. Mens Erhvervsstyrelsen stadig undersøger anklagerne mod Danfoss, har virksomheden travlt med at fralægge sig ansvar. Blandt andet gennem 3 redegørelser, der er sendt fra Danfoss til Erhvervsstyrelsen.

Se artiklen fra Børsen her, hvor Jacob Dahl Rendtorff, der er professor i ledelse og virksomhedsetik ved RUC, blandt andet udtaler:

”Danfoss virker temmelig optaget af at tørre ansvaret for salget til russisk militær af på selskabets russiske datterselskab. Det er altså meget sært, at man ejer et selskab 100 pct., som man så ved så lidt om og tager så lidt ansvar for.”

“Når man læser de her dokumenter, er det tydeligt, at det er den juridiske afdeling, som er afsender. Alt handler om compliance og regelefterlevelse, meget lidt handler om etik.”


Som en fodnote kan tilføjes, at hverken Peter Hansen (som ellers kritiserer ECCO, Rockwool m.fl for deres engagement i Rusland) eller JydskeVestkysten har udvist nævneværdig interesse for netop denne sag. Det ser ud til, at den sønderjyske magtelite rent lokalt kan feje alle anklager ind under gulvtæppet, men spørgsmålet er, om den strategi også holder nationalt og globalt?