Bruger Venstrepolitiker dine skattekroner på at føre private retssager?

Lokalpolitikeren Peter Hansen (V) er blevet rigtig godt gammeldags tøsefornærmet. Vi har nemlig i tidligere indlæg på Facebook-siden ’Dybbøl Banke Skansegården’ brugt et flot portræt af ham i forbindelse med vores beskrivelse af nogle af hans bedrifter som forretningsmand.

I flere artikler har vi også peget på, hvor god han er til at kombinere sit politiske embede med personlige og forretningsmæssige ambitioner.

Fotoet er hentet fra Sønderborg Kommunes pressefotos, men nu har modellen nedlagt forbud mod at bruge billedet. Kommunens pressefotos er ellers til fri afbenyttelse i forbindelse med omtale af Sønderborg Kommune. Da Peter Hansen er politiker i samme kommune, havde vi svært ved at se, at det skulle give problemer. Sønderborg Kommune havde heller ikke følt grund til at gøre indsigelser.

Men Peter var åbenbart blevet rigtig ked af den store opmærksomhed omkring sin person og ville stoppe vores brug af fotoet. Normalt ville han blot bede vennerne på JydskeVestkysten om at skrive noget grimt om os.

Men… det ville jo ikke ligefrem gøre den lidt latterlige sag mindre synlig i offentligheden. Hvad gør man så, hvis man ikke selv vil betale for at få løst et problem?


Skatteborgerne må betale

Peter Hansen udviste endnu engang kreativitet og privatøkonomisk ansvarlighed. Han satte Sønderborg Kommunes forvaltning i gang med at gøre noget ved det – og i vanlig stil startede han ikke ved sekretæren i presseafdelingen, men bad ingen mindre end kommunaldirektøren om at gøre noget ved problemet.

Det satte en større maskine i gang: Ud over kommunaldirektøren, aktiverede det også Sekretariatschefen for Byrådssekretariat og Jura, kommunens advokatfirma og formodentlig en hær af sekretærer – samt på den anden side af skansen Charles Ginnerskovs advokat.

Den sidste i rækken må Charles Ginnerskov naturligvis aflønne af egne fuldt beskattede midler, men resten af de sikkert overordentligt kompetente og vellønnede mennesker får deres udkomme fra Sønderborg Kommune.

Du har sikkert regnet resten ud. Regningen for at få fjernet et offentligt tilgængeligt foto fra den ovennævnte artikel havner naturligvis hos dig som skatteyder – og den bliver uforholdsmæssig stor.

Alligevel kommer den sikkert kun til at koste en brøkdel af det beløb, Peter Hansens korstog mod Skansegården har kostet Sønderborg Kommune. Og den sag er endnu ikke afsluttet.


Om at kaste med sten – når man bor i glashus

Lige nu er der lagt op til retssag og et eventuelt fogedforbud mod at bruge det famøse billede. Vi har dog svært ved at se, at vi har overtrådt nogle regler ved at bruge kommunens pressefotos til omtale af en

lokalpolitiker. Der står jo intet om, at billederne kun må bruges til positiv omtale.

Den aktuelle sag gør det relevant at minde om, at Peter Hansen startede hetzen mod Skansegården og dens ejer – og at han faktisk kørte en mange måneder lang kampagne, før vi tog til genmæle.

Så Peter, husk på, at det er rigtig dumt at smide de første 20 sten, når du selv bor i glashus og er en smule nærtagende.


Et ufuldstændigt portræt

Til sidst vil vi lige dele det lille portræt, som lokalredaktør på JydskeVestkysten Halldor Henriksen (Mr. Fake News) har skrevet om den afgående lokalpolitiker og Jysk Fynske Mediers kommende bestyrelsesformand.


Vi mener ikke, at Halldor har lavet et helt dækkende portræt. Hvad synes du?