176.000,- i mediestøtte… om dagen

Bølleadfærd belønnes åbenbart i Venstre. Venstrepolitikeren, der har formået at få både sine partifæller i byrådet og en stor mediekoncern til at adlyde blindt, belønnes nu med en ny formandspost. Den giver ham endnu større magt og lettere adgang til at formidle sine synspunkter gennem det medie, der hver dag hæver 176.000,- kroner i mediestøtte. 

Lokalpolitikeren Peter Hansen (Venstre i Sønderborg) har gennem de seneste år, i nært samarbejde med JydskeVestkysten, udvist stor fantasi, når det drejer sig om at producere propaganda mod politiske modstandere, lokale iværksættere og andre, som han af den ene eller anden grund ikke bryder sig om.

Energien til at opfinde og sprede ondsindede anklager har i de fleste tilfælde været større end evnerne til at underbygge dem sagligt.

Alligevel har Peter Hansen, selv i de mest tvivlsomme sager, haft hele Venstregruppen i Sønderborg byråd bag sig. Måske på grund af den goodwill, der stadig hænger ved hans efternavn. A.P. Hansen (V), Peter Hansens far, var borgmester fra 1998 til 2006. Han var kendt som en reel og dygtig politiker. Peter Hansen har selv – uden held – stillet op til både Folketinget og til Borgmesterposten i Sønderborg.

Selv om æblet ser ud til at være faldet et pænt stykke fra stammen, har Peter Hansen også haft fuld opbakning fra JydskeVestkystens redaktører - fra Mr. Fake News, lokalredaktør Halldor Henriksen – til chefredaktør Mads Sandemann.

Den der råber højest - belønnes
Hansens evne til at kunne trumfe sine synspunkter igennem, selv når de udelukkende tjener egen vinding, er imponerende. Både Henriksen og Sandemann afviser energisk at den loyale opbakning er motiveret af, at Peter Hansen er formand for bestyrelsen i Jysk Fynske Medier, som ejer JydskeVestkysten.

Det har de i øvrigt været nødt til at gøre gang på gang: eksempelvis i Notatsagen fra valgkampen i 2017, hvor Venstre i Sønderborg havde brug for at eliminere en dygtig politisk modstander, nemlig Trine Lindén fra Konservative. I sagen om Skansegården har alliancen Venstre/JydskeVestkysten skrevet mere end et halvt hundrede artikler, der alle har været bidrag til en personlig hetz mod Skansegårdens ejer – i øvrigt med Peter Hansen som primusmotor.

Som nævnt har journalistikken en stor del af tiden været helt ude på kanten af almindelige etiske og juridiske spilleregler. Alligevel har de virket: Trine Lindén opgav sin politiske karriere som følge af Venstre og JydskeVestkystens fælles indsats – og Skansegården står i dag som en værdiløs ruin, da der stadig ikke er givet tilladelse til nybyggeri.

Trods det, eller måske derfor, går opbakningen til Peter Hansen højt op i partiet Venstre, hvilket blandt andet blev synlig, da partiet, gennem Anne Honoré Østergaard, bragte et af Peter Hansens udokumenterede vildskud mod Skansegårdens ejer op på ministerplan i Folketingets spørgetid.

Lige nu kan man få det indtryk, at Venstre har mere brug for højtråbende bøller end for seriøst arbejdende politikere. Det er måske grunden til, at Peter Hansen i starten af august 2020 igen blev belønnet for sin indsats. Denne gang med posten som bestyrelsesformand i Den Sydvestjydske Venstrepresse (DSVP).

DSVP er medejere af Jysk Fynske Medier, hvor Peter Hansen i øvrigt også sidder i bestyrelsen. Det betyder, at han nu får endnu mere magt og langt bedre muligheder for at udøve sin propagandavirksomhed gennem Jysk Fynske Mediers produkter, der står bag 15 dagblade, 63 ugeaviser, 4 radiostationer, en landsdækkende tale-radio og en lang række nyhedssites og andre digitale brands. Godt nyt for Peter, men det kommer sikkert ikke til at gøre livet sjovere for politiske modstandere og andre han, af grunde han kun selv kender, ikke bryder sig om.

176.000,- kroner i mediestøtte – per dag
For Venstre er det strategisk smart, da det giver frit spil til at fremføre partiets synspunkter med en økonomisk håndsrækning fra alle landets skatteydere. Jysk Fynske Medier er koncernmæssig Danmarks største modtager af mediestøtte med 64,4 millioner i 2020.

I år tilkommer Corona-kompensation på mellem 60 og 80 procent af nedgangen i annonceindtægter. Jysk Fynske Medier har ikke oplyst, hvor meget de selv har fået udbetalt i C-kompensation, selvom de har været hurtige til at hænge andre virksomheder ud for det samme.

Det er nu heller ikke så vigtigt. Alene mediestøtten på 64,4 millioner giver i runde tal 176.000,- kroner hver dag året rundt… også søn-og helligdage.

Alligevel fyrer Jysk Fynske Medier medarbejdere i stort omfang, mens en del af de resterende medarbejdere er gået med til en 10 procents lønnedgang. Det sker til trods for, at Jysk Fynske Medier kom ud af 2019 med et overskud på 25 millioner kroner i stedet for de ventede 10. Godt 9 millioner af disse havnede i Den Sydvestjydske Venstrepresses kasse.

Føler du også, at det lugter lidt af kamufleret partistøtte? Og finder du det fair, at dine skattepenge er med til at finansiere den velsmurte kampagnemaskine?

Kæmpestort tillykke!
Vi har, under kampen for at få mulighed for at skabe et hjem på Skansegården, oplevet hvor stor en magt der ligger i samarbejdet mellem Venstre og Jysk Fynske Medier/JydskeVestkysten. En kamp, der som nævnt ikke er endelig afgjort endnu, da en byggetilladelse stadig trækkes i langdrag.

Alligevel vil vi naturligvis ønske Peter Hansen tillykke med den nye (vellønnede) bestyrelsespost. Samtidig er det måske på sin plads at ønske både Jysk Fynske Medier og DSVP tillykke med det imponerende overskud i det afsluttede regnskabsår.
Du kan læse meget mere her:
Dybbøl Banke Skansegården
jv.dk/artikel